Nalbant Alanı
-
balkaya34
Re: Nalban Alanı
Kudret kalede 72 basamakka inilen TEK.MEZAR dan inilir ki bu asil SARI FATMANIN altindan heykeli bunu biliyorum, Orayı vatandaslar turbe haline sokdular ama olmaz diyede bisey yok ,Bir GPR veya MALA nın verdigi veriye bağlı,
Diger bir girisde MURETTEBAT CÜMLE kapısı, Burası çok gizlibir nokda burayıda gordum Ama burda yapıda kullanılmış büyuk kayalar rihtim yapmış , Bunlar biraz zorlu isler ama yinede dedigim gibi GPR yada MALA nin ne gosderecegine baglıdir ,En kolay isler ÖKÜZLER ve DEGIRMEN vede BAKRAÇLI KIZ , bunların görüntüsü alinacak ,Benim burada Aradığım şey Daha fazla bilgi Daha ayrintıli bilgidir , Saygilar herkese
Diger bir girisde MURETTEBAT CÜMLE kapısı, Burası çok gizlibir nokda burayıda gordum Ama burda yapıda kullanılmış büyuk kayalar rihtim yapmış , Bunlar biraz zorlu isler ama yinede dedigim gibi GPR yada MALA nin ne gosderecegine baglıdir ,En kolay isler ÖKÜZLER ve DEGIRMEN vede BAKRAÇLI KIZ , bunların görüntüsü alinacak ,Benim burada Aradığım şey Daha fazla bilgi Daha ayrintıli bilgidir , Saygilar herkese
-
balkaya34
Selam trex34 usdam ,,
Benim bulundugum yer yasadigim ve arsdurma yaptığım yer sizin bahsettiginiz konuda 75 roma kalesi konusunda adı geçen ( GALATIA ) dayım ve ( TAVYUM ) dayım, Resmini koydugum Nalban alanı Tavyumdaki , Buyuk kale 4 klm kadar mesafede , Zaten ben ROMA yolunu takip ettim ,bu isaretlerde bu yolun yakin etrafındadır,
Ben şunu ozellikle vurguluyorumki ,Eskiyalar bu isaretleri.kullanmış ,Kendine maletmiş ,
Usdden TAŞ merdivenle inilen yerleden biriside KARATEPE dir 24 basamak temizlenmiş 1960 da ,Ve bir ihbarlada yakalanmış orayı açmak isdeyen kişiyi Güvenlik güçleri götürürler, O tarihlerde Ulkemuzde Arkoyolok yokdu ,Ankaradan bir iniliz arkoyolok gonderir bakanlık ,
O ingiliz Kazi yapan.kişiyle Savcilikda izin alıp görüşür ve kazi yapandan Yeminle orayi birdaha kazmayacagina soz alır ve orayi kapattırır, Eskiya belgelerinde orada bir MERMER OLUK dan bahseder işte o.oluk halen dagin dibindeki evin bahcesinde duruyor ,,
Bu roma konusundaki gizli kale isleri digrudur ve saniyorum birden fazlasıda burdadır, Zaten ,1 ncisi karatepede ,2 nciside Kudret kalededir, Bunlar MALA yada GPR TORK ile ölçumlerle anlaşılir,
Şimdi alttaki resim yine NALBANT alaninin girişini gosderiyor gibi ,En azindan ben o fikirdeyim ,, En alttaki resimdei yol esgi roma yolu ve köprüsüdür,
Benim bulundugum yer yasadigim ve arsdurma yaptığım yer sizin bahsettiginiz konuda 75 roma kalesi konusunda adı geçen ( GALATIA ) dayım ve ( TAVYUM ) dayım, Resmini koydugum Nalban alanı Tavyumdaki , Buyuk kale 4 klm kadar mesafede , Zaten ben ROMA yolunu takip ettim ,bu isaretlerde bu yolun yakin etrafındadır,
Ben şunu ozellikle vurguluyorumki ,Eskiyalar bu isaretleri.kullanmış ,Kendine maletmiş ,
Usdden TAŞ merdivenle inilen yerleden biriside KARATEPE dir 24 basamak temizlenmiş 1960 da ,Ve bir ihbarlada yakalanmış orayı açmak isdeyen kişiyi Güvenlik güçleri götürürler, O tarihlerde Ulkemuzde Arkoyolok yokdu ,Ankaradan bir iniliz arkoyolok gonderir bakanlık ,
O ingiliz Kazi yapan.kişiyle Savcilikda izin alıp görüşür ve kazi yapandan Yeminle orayi birdaha kazmayacagina soz alır ve orayi kapattırır, Eskiya belgelerinde orada bir MERMER OLUK dan bahseder işte o.oluk halen dagin dibindeki evin bahcesinde duruyor ,,
Bu roma konusundaki gizli kale isleri digrudur ve saniyorum birden fazlasıda burdadır, Zaten ,1 ncisi karatepede ,2 nciside Kudret kalededir, Bunlar MALA yada GPR TORK ile ölçumlerle anlaşılir,
Şimdi alttaki resim yine NALBANT alaninin girişini gosderiyor gibi ,En azindan ben o fikirdeyim ,, En alttaki resimdei yol esgi roma yolu ve köprüsüdür,
-
Kurtköylü
Ustalar gerçek kudret kale tekdir gerçek bölgede tekdir fakat bölgeler 12 dag 9 bolgediraradigimiz her koy dag dere işaret 9 bölgede toplam 36 adettir niye ustalar dikenli bogaz cevresi hakkında bilgi paylaşmıyor hepinize iyi bayramlar
-
balkaya34
Selam @Kurtköylü ,, Hoş geldin aramıza usdam,,
18 mayıs 2023 de istanbula gittim, Giderken KURTKÖY diye levha okudum ,Bana bu levha 2000 li yıllarda bir arkadaşımız vardı, Onunda adını hiç unutmadım Bu levhayı görünce dedim acaba kurt köylü Yaşıyormu ,
Şimdi siz Kurt köylü adıyla çıkınca merak ettim , Acaba Siz o kardeşimizmisiniz,,
Gelelim sorunuza , Dikenli boğaz hakkındaki hikâyeyi yazarsanız belki bildiğimiz bir yerdir, Ona görede hareket ederiz, Acaba KALEYE GIDEN bogazdanmı bahsediyor , Eğer oysa bu kolay hemen anlatırım,, Hani derya, Bu yol boğaza, Kaleye gider ,der , Bu yol ÇAKIL yığınını Ortadan ikiye böler gider , Doğu da kalan bölümün icinde çok esgi bir ARDIC var, Yinede sizden ufakta olsa bilgi olursa işi kolaylaştırız,
-
Kurtköylü
Ben o bahsettiğin kürt köylü değilim annemin köyünün ismi kürt köyudur Osmanlı kayıtlarında kürt köydür dikenli bogaz uzundur aşağı yukarı 100km civarı bu bölgede karatepe ciniviz kale kudret kale cimenika kalesi nnalbant alanı degirmenler vardır belki bilirsin ali deresi uzun ali degirmeni alivey degirmeni çabalayan mevcuttur ciniviz kaledeki 7 mezardaki ters büyük mezardaki parayı 38 sene önce kaleciye kaptırdım ondan bilirim ha buara ismim nuri tlf 0552 7800083 ararsan muhabbet ederiz selamun aleykum iyi geceler
-
Kurtköylü
Hani esiya başları bu boğaza girip buradaki zenginliği bulunca biz bu.kadar soygunu bu kadar insanı boşuna öldürdük dediği bölge burasıdır her bölge birbirinr.benzer bankaya adıyla yazan arkadaş vayvay diye yazmış ya burada vardır suyu dikenli boğaza akar bu bölgedeki paralar ağırdır zordur almak mesela ayran pınarı yaşlı cam ağacının kökünden çıkar nalvant alanının altındaki degirmenin karşısındaki yarik kaya üzerindeki koltuk vardır kuru duyarlı degirmenin üstündeki kuru duyarlı pınarı vardır bu eskiyalar atla 36 saat yolculuğu uzak kabul etmemiş vbu bölgede medeniyet işareti parasi çoktur bir yardımın lursa sevinirim
-
balkaya34
Kurtköylü yazdı: ↑Pzt Tem 03, 2023 22:16Ben o bahsettiğin kürt köylü değilim annemin köyünün ismi kürt köyudur Osmanlı kayıtlarında kürt köydür dikenli bogaz uzundur aşağı yukarı 100km civarı bu bölgede karatepe ciniviz kale kudret kale cimenika kalesi nnalbant alanı degirmenler vardır belki bilirsin ali deresi uzun ali degirmeni alivey degirmeni çabalayan mevcuttur ciniviz kaledeki 7 mezardaki ters büyük mezardaki parayı 38 sene önce kaleciye kaptırdım ondan bilirim ha buara ismim nuri tlf 0552 7800083 ararsan muhabbet ederiz selamun aleykum iyi geceler
,,Memnun oldum Usdam, Tif kaydettim ,
Görüşürüz INŞAALLAH,
,
-
balkaya34
Kurtköylü yazdı: ↑Pzt Tem 03, 2023 22:33Hani esiya başları bu boğaza girip buradaki zenginliği bulunca biz bu.kadar soygunu bu kadar insanı boşuna öldürdük dediği bölge burasıdır her bölge birbirinr.benzer bankaya adıyla yazan arkadaş vayvay diye yazmış ya burada vardır suyu dikenli boğaza akar bu bölgedeki paralar ağırdır zordur almak mesela ayran pınarı yaşlı cam ağacının kökünden çıkar nalvant alanının altındaki degirmenin karşısındaki yarik kaya üzerindeki koltuk vardır kuru duyarlı degirmenin üstündeki kuru duyarlı pınarı vardır bu eskiyalar atla 36 saat yolculuğu uzak kabul etmemiş vbu bölgede medeniyet işareti parasi çoktur bir yardımın lursa sevinirim
Selam Usdam,,
Dikenli Boğaz konusunu hiç bilmiyorum, Eğer bu konuda bilginiz varsa ve o alanda ne gibi işaret varsa yazarsanız iş kolaylaşır,
Önemli olan işarettir, Balkaya34 benim ,
Woy Woy Dediğimiz yer NALBANT alanının Tarihi adıdır, Yani bu arazinin adı WOY WOY,
Tarihi bir arazi ismidir, Boğaz kelimesi bana kurt kalenin alt eteğinden giden yolu hatırlatır, Bu yol.bogaza gider, Görüşürüz Usdam INŞAALLAH,
Iyi geceler,
- Treks34
Burada Dikkat edilmesi gereken konu şudur. kayıt anlatımı içinde KEÇİ DERESİ geçer. bunun aslı TEKE DERE si olacak sanırım çevrilme aşamasında ufak bir fark oluşmuş.balkaya34 yazdı: ↑Çrş Tem 27, 2022 19:35NALBANT.... ALANI
nalbant alanı tabiri ile anılan yer fevkalade güzel ve yüksekçe bir tepedir keçi deresinde konakladığımız süre zarfı içinde bu düzlük alanda uzunca bir zaman çalıştık tepenin üzerine çıkar bakarsanız nalbant alanının doğusunda keçi deresi kalır aksi istikamette ise kuru dere kalır nalbant alanı biz bulana kadar katiyyen kullanılmamış yani el değmemişti yem yeşil pırıl pırıl bir yerdi buraya yürüyerek çıktık her tarafı karış karış gezdik inceledik tam benim aradığım gibi bir yer olduğunu fark ettim 20 kişilik ekibimle buraya 4-5 metre derinliğinde bir mahzen yaptırdım açmamız tam onbir gün sürdü bu mahzene her biri yontma taştan yapılmış 5 basamaklı merdiven yaptırdım 7 katır yükü malı buraya boca ettirdim ve üzerini kapattırdım bu iş geceli gündüzlü tam 11 gün sürdü burasını merkez seçerek sac ayağı şeklinde 19 adım mesafe ile 3 taş diktirdim tam bir eşkenar üçgen ortaya çıkmıştı taşların ,,,,
((( birinin üzerinde ,,,, w.w ,,, işareti mevcuttur )))
mahzenimin girişi tam orta mahale kalır düzdür kendim dahi ölçmeden merkezi bulamam işimiz bittikten sonra kuru dereye indik ve ilerlemeye koyulduk yarım değirmen ahali bu kuru dereyi takip edecek olursak ana kayaya oyularak yapılmış odamızı izleye bilirsiniz içinde yatak yerlerimiz dahi mevcuttur dere başlangıcındaki burundan 90 adım kadar bir mesafeye uzanacak olursak sivri külahı başında potur pantolonlu bir avcı ateş eder vaziyette görünür ateş ettiği istikamette bir tepecik vardır bu tepede birde özel taş görürüz kaldırıp bakın. avcının karşısına geçerek dere hizasında yarım oyulmuş konumda bırakılmış bir değirmen taşı görebiliriz yakınında bir acı su kaynağı vardır değirmen taşının arka kısmına kalan tepeye tırmanıp bakarsak birçok
Sanırım bu harita ile de konumu görebilmek mümkün
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
ALLAH KURAN İLE AKLIN YOLUNU AÇAR
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir